středa 20. června 2012

Pavlova s hnědým cukrem

Pavlova s hnědým cukrem

Dezert, který potěší každého, kdo rád sladké!

Informace o výživové hodnotě: 
kalorie - 155           cukry - 34g
bílkoviny - 5g          tuky - 0,2g
sacharidy - 35g


Suroviny (pro 4 osoby):
  • 2 bílky
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 lžička malinového octa
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce želé z červeného rybízu
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1,5 dl nízkotučného, neslazeného jogurtu
  • 175 g malin (zmražené rozmrazit)

  1.  Předehřejeme si troubu na 160°C a připravíme si velký plech, který vyložíme pečícím papírem. Z bílků ušleháme tuhý sníh (to, že je tuhý zjistíme tak, že misku s ním obrátíme a nesmí se vyklopit) a vmícháme škrobovou moučku (normálnní) a malinový ocet (postačí obyč:))
  2. Začneme šlehat a při tom budeme do směsi přidávat hnědý cukr, který jsme si roztlučili a zbavili hrudek, dokud nebude směs hladká a hustá.
  3. Rozdělíme směs na 4 díly a dáme je ta plech s pečícím papírem tak aby měli kolem sebe dost místa. Rozetřeme každý díl do kruhu o průměru 10 cm (tak aby z toho nebyla placka .. toková nadýchanější:)) a pečme je v troubě 40 - 45 minut. Musí lehce zhnědnout a nebít křehké (to poznáte - já jsem se až lekla a divila jsem se co mi to tam vyrostlo:D). Nevyndáme to hned, ale troubu pootevřeme aby nám to pro jistotu nespadlo (já to nechala 5 minut). Necháme na plechu vychladnout.
  4. Do malé pánve dejte želé z červeného rybízu a pomerančovou šťávu, mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme 0 minut vychladnou ... nebo (pokud nemáme tyto ingredience .... Do malé pánve dáme asi 2 lžičky vašeho oblíbeného džemu a trošičku vody. Mícháme. Ochutnáme (je to hodně individuální, takže záleží pouze na vás jestli to chcete mít husté nebo ne) necháme vychladnout.
  5. Pomocí dortového nože sloupneme pavlovu z papíru a přendáme na talíř (žádný nůž u mě nebylo potřeba). Potřeme jogurtem a posypeme malinami (nebo ovocem, které máte nejraději). Polijeme ho želém z rybízu (nebo mojí improvizovanou směsí:D) což mu dodá lesk. 
  6. Hotovo!
Recept je to jednoduchý vcelku i rychlý. Opravdu se na tom nedá snad nic zkazit:) Všem moc chutnal, i já jsem ochutnala lžičku, ale jelikož nemám ráda dezerty, sladké apod., byl pro mě trochu nezvyk ochutnat něco tak sladkého. Pro ostatní to ale určitě bude výborné.

Takže neváhejte a kuchtěte!





2 komentáře:

  1. Tahle byla pro opravdové milovníky cukru:)
    Líbilo se mi, že to bylo snadně a jak byl výsledek lehoučký :D

    OdpovědětVymazat