sobota 23. února 2013

Bramboráčky


  Vím, že většina z náš umí udělat bramboráčky. Ale protože sama moc dobře vím, že učený z nebe nespadl (mamka tuhle větu bohužel v mém případě používá až moc často..). Takže určitě je na naší planetě milióny lidí, kteří bramboráčky neumějí. A určitě se klepou nedočkavostí až zveřejním tento receptík. Doufám, že v tom návalu čtenářů nespadne internetová síť. :D

A teď konec černému humoru a ironii a jde se na bramboráky!

  Brambory nastrouháme a přidáme vajíčka (množství adekvátní k počtu bramborám). Směs spojíme a přidáme mouku. Tolik aby těsto bylo celistvé. Já vždycky naberu lžíci, obrátím ji, směs spadne a jestli padá v celku, tak to je skvělý. :D Teď směs dochutíme. Přidáme několik stroužků česneku, sůl, pepř, majoránku a suchou petrželku. Na pánvy rozehřejeme olej a přidáváme menší placičky směsi. Kontrolujeme a následně obracíme. Až budou bramboráčky hotové, dáme je na talíř vystlaný ubrousky, aby zbylý olej odešel (hezký výraz..). 

  V dochucování se meze nekladou. Takto je vždycky dochucují já a jsou u nás velmi oblíbené. :) Podáváme s bryndzou, podmáslím, kysanou smetanou..

Přeji dobrou chuť!

1 komentář: