středa 27. února 2013

The Daring Bakers: Raincoast Crackers



Únorovou výzvu nám zadala Sarah (blog). Šlo o to připravit jedny ze Crisps (křupavé sušenky), které nám nabízela. Konktrétně to byly tři druhy: Raincoast Scrips (tyto), Spicy Corn Crackers a Onion and Poppy Seed Crackers. Poslední uvidíte v příštím článku, protože bych chtěla udělat březnovou výzvu hned po zadaní a o víkendu vás nechci nechat bez žádného receptu. :D

  Tak a teď už k této dobrůtce. Víte co je nejlepší? To jak je to úžasně křupavý, jak chrumláte a chrumláte a najednou ucítíte ty šťavnaté brusinky a rozinky. Mňam. No umíte si tu chuť představit? Ale jenom u představy bych nezůstala, raději to uskutečněte a pochutnejte si sami, ať tu nemusím tuhle super věc chválit jako v teleshopingu. :D A další výhoda: stejně jako u těchto kokosek a čedarových krekrů  nemusíte celou várku sníst najednou a pak truchlit, že ta nejlepší věc došla. Můžete si odkrojit libovolný počet kousků a zbytek zandat do mrazáku. A jakmile dostanete chuť na něco křupavého a šťavnatého zároveň, co každého ohromí (přejdeme fakt, že tato chuť je stálá.. :D) vyndáte sušenky jenom z mrazáku. No není to geniální?
  Za tento recept jsem sklidila obrovský úspěch. A proto nemám tolik fotek, protože se to všechno snědlo, když jsem se jenom nachvilku posadila k televizi. :D

Raincoast Scrips (Sušenky Dešťového pobřeží)

U sušenek jsem trochu pozměnila složení.
Suroviny:

  • 280g hladké mouky
  • 10g pečícího prášku
  • půl lžičky soli
  • 480ml podmáslí
  • 50g hnědého cukru
  • 60ml medu (cca 2 žíce)
  • 120g rozinek
  • 60g brusinek
  • 60g vlašských ořechů
  • 100g dýňových semínek
  • 30g sezamu
  • 30g lněných semínek
Postup:
Ve velké misce smíchejte mouku, pečící prášek a sůl. Přidejte podmáslí, cukr a med a pořádně promíchejte, tak, aby nebyly tam hrudky. Přidejte všechno ostatní a promíchejte.
Troubu si předehřejeme na 170-180°C. Do formy na chleba nebo panna cottu (20x10) vymažeme máslem a nalijeme směs. Pečeme 45 minut. Po vychladnutí dáme do mrazáku, aby se nám lépe krájili co nejtenčí sušenky. Po několika hodinách bochník nakrájíme na tenké plátky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Zbytek bochníku dáme zpátky do mrazáku. Pečeme 10-15 minut na 175°C. Kontrolujeme, aby se nám sušenky nepřipálily.


Raincoast Scrips a Onion and Poppy Seed Crackers


Jste také členi The Daring Bakers? :)

5 komentářů:

  1. Jsem čerstvou členkou daring bakers, ale prostě jsem to ještě nezvládla, ani nevím, co je za výzvu, mám toho moc. :( Příště...

    OdpovědětVymazat
  2. Great crackers here! Congratulations. Thank you for participating in this challenge.

    OdpovědětVymazat
  3. to úžasne vyzerá a fotky ako vždy, sú nádherné! :-)

    OdpovědětVymazat