Do únorové výzvy jsem se doopravdy obula naplno a vůbec toho nelituji. Teda vlastně ano, protože jsem byla tak štědrá, že jsem skoro všechny krekry rozdala.
Tyhle krekry musí být výborné třeba k vínku (jsem si na 99% jistá, protože jsem víno jenom usrkávala :D). A nebo třeba k televizi nebo pivínku. Věřte, že si způsob jak tuhle slanou dobrůtku mlsat!
Určitě bych na nich nic neměnila, nic bych nepřidávala a ani neubírala. Ale je to jenom na vás, každopádně byla to mňamózní.
- 1 střední cibule
- 1 velké vejce
- 80ml oleje
- 2 lžičky soli
- 280g hladké mouky
- 1 lžičku pečícího prášku
- 20g máku
- 1 lžíci cukru
- 1/4 lžičky pepře
Z cibule uděláme pyré (buďto mixérem nebo nastrouháme). Přidáme olej a vejce a promícháme. V jiné misce smícháme suché ingredience. Uprostřed směsi uděláme "kráter" a do něj dáme cibulovou směs. Pořádně promícháme, aby se směs sjednotila. Dáme do lednice na 1 hodinu.
Těsto na krekry vyndáme a přidáme mouku tak, aby se nám snadno dělali tenké plátky. Můžete vyzkoušet udělat tenké plátky pomocí válečku a fólie. Krekry dáme na pečící papír a pečeme 5-15 minut (aby lehce zezlátly) na 180°C.
Nabízíme v malém množství návštěvě. :)
Druhý recept na výborné sladké krekry: KLIK
Deniska, úžasne vyzerajú a domáce sú lepšie, ako z obchodu :-)
OdpovědětVymazata aj tie sladké krekry sa mi veľmi páčia, si šikuľka! :-)
OdpovědětVymazatMám strašně ráda takovéhle mňamky s výraznou chutí cibule nebo česneku! Určitě vyzkouším:)
OdpovědětVymazatKřup, křup, velmí lákávé...:))
OdpovědětVymazatKam se hrabe Telka :D Vypadají skvěle! A s tím pivem si je umím moc dobře představit :D
OdpovědětVymazat