sobota 4. srpna 2012

ČÍNSKÁ SMAŽENÁ RÝŽE

ČÍNSKÁ SMAŽENÁ RÝŽE

Tento recept je velmi jednoduchý a časově nenáročný. Chutná výborně a ani nepotřebujete obrovské množství potravin. Množství je udáváno pro čtyři osoby, ale pokud to chcete jako hlavní chod, stačí když přidáte kousek bagetky anebo když tři lidi sní porci pro čtyři lidi :)
Jsem ráda, že jsem na tento recept narazila, protože stále jíst do kola to samé, není ono. Chtělo to nějaký další recept do zásoby. A doopravdy v ní jde cítit ta "čínská" chuť ;))

Suroviny:

  • 150g dlouhozrnné rýže
  • 3 vejce
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 4 nasekané jarní cibulky (šalotky)
  • 125g vařeného hrášku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • špetka soli
Postup:
  • Rýži vypereme a poté vaříme ve vroucí vodě 10-12 minut, tak aby byla skoro hotová, ale ještě ne měkká.
  • Vidličkou si v misce našleháme vejce a na mírném plameni je usmažíme.
  • Na hluboké pánvi si pořádně rozehřejeme olej a přidáme nasekanou jarní cibulku, hrášek a česnek. Za občasného míchání smažíme 1-2 minuty.
  • Přidáme rýži, vajíčka a dochutíme lžičkou sójovky. Vše promícháme.
Jak vidíte, postup je doopravdy jednoduchý. A ten výsledek... Mňam!

z 1000 klasických receptů z celého světa od Jo-Anne Coxové a Elizabeth Towersové

Žádné komentáře:

Okomentovat