neděle 4. listopadu 2012

THE DARING BAKERS OCTOBER CHALLENGE: Mille-feuille/Napoleon








Listové těsto:
1.   Másla nakrájíme na kostičky a misku, kde je více másla, necháme při pokojové teplotě.
2.   Do mísy dáme větší část mouky, sůl a menší množství másla (pokrájeného na kostičky).
3.   Promícháme mezi prsty.
4.   Přidáme vodu. Promícháváme lžící nebo vidličkou. Až bude mít směs správnou konzistenci a bude se odlepovat od stěn, začneme těsto zpracovávat rukama (to bude trvat asi 3 minuty). Pokud je těsto příliš suché, můžeme přidat trošičku vody.
5.   Až bude těsto lesklé a úplně spojené, zabalíme ho do folie a dáme do lednice nejméně na 30 minut.

6.   Menší část mouky smícháme s máslem pokojové teploty, až vznikne pasta.
7.   Mezi dva kusy alobalu umístěte pastu a pomocí rukou vytvarujte čtverec o velikosti 12cm.
8.   Dejte na 10 minut chladit do lednice.
9.  Těsto, které jsme dali na 30 minut do lednice vyndáme. Plochu, na které budeme pracovat s těstem, posypeme mouku, aby nám těsto nelepilo. Vyválíme čtverec o velikosti jedné strany 15 cm.
10. Na tento čtverec (jako  na obrázku- důležité) umístíme pastový čtverec. Strany velkého čtverce přehneme tak, abychom obalili menší pastový čtverec (nezapomeňte zamáčknout okraje).
11. Balíček, který nám vznikl, obrátíme a válečkem rozválíme. Nezapomínáme podsypávat a rozválíme ho na na tloušťku 6 mm. Měl by nám vzniknout obdélník, který poskládáme jako na obrázku.
Sice jsem se snažila, ale je to těžké takhle udělat, takže to prosím berte raději s nadsázkou...
Pro jistotu jedna fotečka z The Darling Bakers..
12.  Poskládaný balíček, noviny apod. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice.
13.  Balíček vyndáme z lednice a zase rozválíme na tloušťku 6mm. Znovu poskládáme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice.
14.  Zopakujeme bod 13.
15.  Zopakujeme bod 13.
16.  Balíček necháme v lednici několik dní.

Krém se mi bohužel nepovedl. Na fotkách j krém, který jsem si udělala rychle z hlavy. A druhou polovinu těsta jsem vyzkoušela udělat s krémem z Darting Bakers a vůbec se mi nepovedl. Dala jsem ho do lednice a když jsem ho vyndala, krém byl úplně řidký. Dám jsem jednu fotku i toho nepovedeného. :) Krém udělejte klasický. :)
Moc se vám za to omlouvám. Jsem na sebe docela naštvaná, ale ten s mým krémem mi vyšel a byl výtečný :D:)




2 komentáře: